"De Programmeursleerling" is een cursusboek, geschreven door Pieter Spronck, dat bedoeld is om Python 3 te doceren aan studenten en middelbare scholieren die nog onbekend zijn met programmeren. In tegenstelling tot andere boeken die Python doceren, veronderstelt dit boek geen kennis op programmeergebied, en bevat het vele oefeningen waarmee de opgedane kennis getraind kan worden. Bovendien is het een van de weinige Nederlandstalige boeken op dit gebied.


Downloads

Het boek is gratis verkrijgbaar in PDF formaat.


Let op: Omdat het boek PDF formaat heeft, kun je de code die in het boek staat niet zomaar kopiëren naar een editor, zonder dat je spaties verziekt (en spaties zijn erg belangrijk in Python code). Als je de code wilt gebruikten, kun je die handmatig intypen, maar je kunt ook de code listings gebruiken die ik beschikbaar heb gemaakt voor de meeste code in het boek. Ook deze kun je hier downloaden.

De tablet versie van het boek bevat dezelfde tekst als het boek, maar op kleinere pagina's met een hele kleine bladspiegel, en zonder lege bladzijden. Paginanummers verschillen met die van het boek, maar de Inhoudsopgave en Index zijn daarop aangepast. Ik weet dat het beter zou zijn een ePub versie van het boek te maken, maar het zal een tijd duren voordat ik daaraan toekom.Een Engelstalige versie van het boek is ook beschikbaar.


Contact informatie

Suggesties en correcties op het boek kun je sturen naar pythonbook@spronck.net. Als je algemene vragen hebt over Python of het boek, of als je gerelateerde onderwerpen wilt bediscussiëren, bezoek dan het forum.